Yaki udon
- • 1 kleine ui
- • 75 g witte kool
- • 50 g winterpeen
- • 25 g shiitakes
- • 2 bosuitjes
- • 1 theelepel cooking sake
- • 1 theelepel sojasaus
- • ½ theelepel oestersaus
- • 1 theelepel sesamolie
- • ½ theelepel kristalsuiker
- • 50 g gerookte spekreepjes
- • 1 pak udon noedels
- • 10 g ingelegde gember
Halveer de ui en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik.
Snijd de kool in repen van 1½ cm.
Schil de winterpeen en snijd deze julienne.
Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosuitjes in stukken van 4 cm.
Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
Verhit een grote wok zonder olie op hoog vuur.
Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig.
Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur.
Voeg de noedels toe en roerbak 1 min.
Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.
Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes.
Serveer de noedels met de gesneden gember.
Lekker met extra in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.
Vlees Spek Soep Japans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan