Tomatensoep met Italiaanse twist
- • 750 gr (roma) tomaten
- • 1 ui
- • 1 wortel
- • 3 grote tenen knoflook
- • tijm
- • 1 blikje 70 gr tomatenpuree
- • 2 runderbouillonblokjes
- • 1 eetlepel olijfolie
- • 750 ml water
- • 200 gr rundergehakt
- • zongedroogde tomaatjes
- • basilicum
Maak de groenten schoon.
Snij de tomaten in vieren.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snij de wortel in kleine blokjes.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Snij wat zongedroogde tomaatjes klein.
Snipper van basilicum.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 min. op lage temperatuur.
Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 min. op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper en wat basilicum.
Voeg dan de gehakballetjes en de stukjes zongedroogde tomaatjes toe, nog even laten koken tot de balletjes gaar zijn.
Garneer met wat basilicum.
Vlees Soep Italiaans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan