Japanse noedelsoep of ramen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 eetlepel Sojasaus
- 2 plakjes verse gemberwortel
- 1 klein teentje knoflook, geplet
- 1 theelepel sesamolie
- 75 g shiitakes
- ½ paksoi
- 50 g baby maïskolfjes (uit blik, uitgelekt)
- 2 bosuitjes
- 1 eieren
- 1 blok Wok Noedels
Breng 375 ml water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook.
Voeg de gember, knoflook, sesamolie en de sojasaus aan de bouillon toe.
Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes van shiitakes en roer de deze door de bouillon.
Laat de bouillon minimaal 30 minuten trekken.
Snijd intussen de paksoi in repen en voeg deze bij de bouillon.
Halveer de baby maïskolfjes.
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Kook het ei 5-6 minuten in ruim water.
Giet deze af en spoel deze koud, pel het ei en halveer deze.
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal de gember en knoflook uit de bouillon.
Schep de noedels in 3 kommen en verdeel vervolgens de paksoi, de maïskolfjes en de eieren over de kommen.
Schenk de bouillon erop en strooi de bosui erover.
Serveer de Japanse noedelsoep direct.
Vega Japans Soep Aziatisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan